Stiri din Romania si strainatate stirile online news

Stiri online news

> VEDETE > HAIOASE > FILME > SPORT > MASINI > ATV > VACANTA > MUZICA > JOCURI  >

FETE > BARBATI > IMOBILIARE > CAZARE > MAGAZIN ONLINE > HAINE MODA > CAINI > SANATATE

> NEO13.RO > STIRI

NEO13 video stiri atvStiri video news Romania

Stiri din Romania
Stirile Strainatate stiri online video news NEO13.RO

22 / 04 > ziua pamantului

+++  ziua pamantului +++

............. NEO13 STIRI .............

Euro Romania 2014 !?

România ar putea adopta moneda euro în 2014

România ar putea adopta moneda euro în 2014, în ciuda crizei, afirma Traian Basescu

România poate adopta întotdeauna euro în 2014, în ciuda crizei economice, a declarat marti, presedintele român Traian Basescu, în timpul unui discurs în fata Parlamentului.

"Nu va descurajati de crizei economice", a adaugat el.

Traian Basescu, care a luat stocul de cei cinci ani de la doua luni de la alegerile prezidentiale, în special citata unei încetiniri a inflatiei si un deficit de cont curent în scadere printre factorii care justifica optimismul sau.

Cu toate acestea El a reiterat faptul ca previziunile din România economie sa scada cu 8% în 2009, dupa o crestere record de 7,1% anul trecut.

Potrivit Bancii Centrale, România intentioneaza sa intre în anul 2012 în sistemul ratelor de schimb ERM2 si sa adopte moneda euro doi ani mai târziu.

Pentru a intra în zona euro, o tara aspirante trebuie sa îndeplineasca cinci criterii de convergenta, inflatia cel mai important avocat sub control si disciplina stricta a cheltuielilor publice.

Guvernul român prevede un deficit public de 7,3% din PIB în 2009, ca urmare a crizei economice, mai mare de 3% permis pentru tarile din zona euro.

............. NEO13 STIRI .............

Romania Europa psd pdl

Record abtinere rata în România !

Record abtinere rata în România, doar 27% dintre cetateni s-a dus la sondaje. Partidul Social Democrat (PSD) si Partidul Democrat Liberal (PD-L), care formeaza coalitia de acum la putere, sunt gât si gâtul cu aproximativ 30% din voturi si 11 de locuri va fiecare din cele 33 care cuprind România în viitorul Parlament.

............. NEO13 STIRI .............

Centrala Nucleara

România : GDF, Enel, E. ON

interesat propus într-o centrala nucleara

Mai multe grupuri mari de energie, inclusiv GDF Suez franceza, germana italiana Enel si E. ON sunt interesate de construirea unei a doua centrale nucleare în România, în 2020, a declarat joi un oficial din Ministerul de Economie, Tudor Serban.

............. NEO13 STIRI .............

Radare fixe, temporar interzise in Romania

Radare fixe, temporar interzise în România (07.05.2009)

Multe radar fix de control de viteza sunt instalate în România. Începând cu anul 2005, primele radare s-au instalat pe drumul DN1 intre Bucuresti si Sinaia. Mai mult de 60 de radar exploatate de catre Politiei Nationale masura viteza medie a vehiculelor de pe DN1.

De atunci, multe radar fix viteza de control au fost instalate si sunt gestionate de catre comunitatile locale. Aceste radare au fost instalate de catre doua companii private din Cluj si în cele mai multe cazuri, banii de la amenzile care le sunt, în tot sau în parte. În urma numeroaselor reclamatii de la driverele flash-uri, dar si pentru a nereguli în procedurile de atribuire a contractelor de achizitionare a acestor radare, de politia româna a decis sa interzica radare. Astfel, de la 24 aprilie 2009, încalcarile identificate de radar vor fi anulate si radarele nu ar fi în functiune înainte de sfârsitul perioadei de ancheta.

............. NEO13 STIRI .............

Pasapoarte biometrice pentru români

Pasapoarte biometrice

Calatori în spatiul Schengen pentru români

De pasapoarte biometrice sunt necesare pentru românii care doresc sa calatoreasca în spatiul Schengen, pe care le-au securizat suficient de probe, care pot fi citite la o distanta de 10 cm, a declarat directorul adjunct pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului de Interne, la o prima discutie în comisiile parlamentare de pe un ordin de introducere a acestui tip de pasapoarte. De cip care contin date biometrice: amprente digitale si a fetei, este introdusa în pasaport, protejate de patru folios, ceea ce face posibil de a citi, la o distanta de 10 cm si numai în cazul în care pasaportul este deschis. În ceea ce priveste sistemul de citire a politiei de frontiera, nu stiu daca sunt asa de usor de a falsifica, deoarece dispozitivele sunt impuse de UE. Textele de stat pe care Departamentul de pasapoarte nu este permis pentru a stoca fotografii, amprentele digitale si dupa emiterea de pasapoarte. Obligatia de a României, a spus ea, a fost de a adopta o lege din ianuarie 2007, care apar pe pasaport fotografie a fetei pentru pasapoarte eliberate pâna în decembrie 2006, în timp ce amprentele digitale ar trebui sa fie referitoare la pasapoarte eliberate pâna în iulie 2009. România a ramas în urma în ceea ce priveste aceste capitole, asa ca încalcarea a început, unul din motivele pentru care Ordonanta de urgenta a fost adoptata, si nici un proiect de lege a fost elaborat. Termenul limita dat de catre Comisia Europeana pentru a finaliza circulatie de e-pasapoartelor în întreaga tara, în decembrie 2009. În prezent, doar 786 din aceste pasapoarte au fost eliberate într-un pilot din judetul Ilfov.

 

 

+++   +++

> NASA Descoperire apa pe Luna

............. NEO13 STIRI .............

+++ Polenizare CRIZELOR Albine? +++

> Protectia de albine

> A polenizare CRIZELOR !?

Declinul de albine nu afecteaza toate tarile,

în conformitate cu FAO cifre

............. NEO13 STIRI .............

Internet : consuma mare de energie ! Internet : consuma mare de energie !

De utilizare a internetului este din ce în ce mai raspândit în lume si utilizarea sa reprezinta un cost de energie din ce în ce mai importante. Conform oamenilor de stiinta, din ce în ce apetitul pentru energie de pe Internet a devenit o mare amenintare pentru companii, precum Google si ar putea, în functie de Guardian, luni, 4 mai, pune în pericol întreaga retea. De fapt, multe companii au început sa lupte pentru a administra costurile de distributie de miliarde de pagini web, materiale video si fisiere ligne.La crestere a consumului de energie, are un cost, dupa cum a fost evidentiat Subodh Bapat, Vice President de duminica Microsystems, unul din cei mai mari producatori de servere din lume. "Avem nevoie de mai multe baze de date, mai multe servere. Fiecare server utilizeaza mai multe Watts decât generatia anterioara, si fiecare watt este mai scump."

Dar dincolo de aspectul economic, de crestere a cererii de energie în sectorul creste drastic amprenta de carbon din industria de pe Net. În timp ce impactul asupra mediului a fost redus cu câtiva ani în urma, amprenta de carbon a Net acum a depasit alte sectoare, cum ar fi aer, înca mare consumator de energie. O crestere, cu toate acestea, dificil sa se stabileasca, companii de cele mai multe ori, tinând lor secrete. Ca Guardian explica Rich Brown, un analist de la Laboratorul National Lawrence Berkeley din California, "Google este probabil cel mai bun exemplu: cât de multe baze de date pe care le-au, care este dimensiunea lor, cât de multe servere au? Mystery. "

Într-un studiu al agentiei americane de a proteja mediul, Brown a masurat ca bazele de date folosite SUA 61 miliarde kilowatts.heure în 2006. , Care este suficienta pentru a furniza energie electrica în Regatul Unit pentru doua luni. Inovatiile tehnologice nu se opresc cresterea Internet. Si consumul de energie al site-ului ar putea genera energie electrica esecuri, server sau avariaza putere de telecomunicatii. Constient de aceasta problema, multe companii încearca sa-l lupta de a investi în domeniul energiei regenerabile, uitandu-ma pentru o mai buna organizare a bazelor de date sau a unei noi metode de racire servere.

 

............. NEO13 STIRI .............

 

Tarom RomaniaATR 72-500

Tarom prima livrare ATR 72-500

Compania Tarom români au avut de livrare de astazi primul sau ATR 72-500, în conformitate cu contractul semnat anul trecut, si în valoare de 37 milioane dolari pentru achizitionarea a doua ATR 72-500. Compania are în prezent o flota de ATR 42-500 si 7 va avea livrarea celui de-al doilea ATR 72-500, pâna la sfârsitul anului.

De ATR 72-500 emis astazi este configurat cu 68 de locuri si PW 127M motoare. În cabina de avion "Elegance", a carei inovatii tehnologice pentru a oferi o mai mare de confort pasagerilor în regionale în domeniul aviatiei.

Tarom a presedintelui, Ruxandra Bruataru, a declarat: "Noul nostru ATR 72-500 ne va permite de a spori capacitatea totala de flota noastra si sa ofere pasagerilor a crescut cu frecvente de interne, precum si deschide noi rute la Dubrovnik si Zagreb, în scopul de a extinde reteaua noastra de aer. Acest nou dispozitiv, cum ar fi ATR 42-500 pe care le opereaza începând cu anul 1998, reflecta dorinta noastra de a se leaga de confort imbatabil la costurile de exploatare si a impactului asupra mediului, cât de mic. Cu cea mai mare capacitate de ATR 72-500, putem mentine scazut costurile de exploatare si de a oferi mai multe preturi competitive pentru clientii nostri. "Doamna Bruataru a adaugat:" Suntem încântati de a introduce primul turboprop de aeronave si 70 de locuri, în România, si continua sa fie una dintre companiile aeriene europene sa opereze una dintre cel mai tanar flotelor si moderne. Oferta de pasageri de cel mai modern aparat de zbor, tehnologia este misiunea noastra si suntem încrezatori ca parteneriatul nostru cu ATR va continua în anii urmatori. "

Presedintele ATR, Stéphane Mayer a spus: "Suntem încântati sa ne extindem prezenta în tarile din Europa de Est, în cazul în care sunt în prezent 70 ATRs exploatate. De ATR sa dovedit a fi cele mai potrivite în aceasta parte a Europei de zboruri interne si internationale, datorita flexibilitatii sale operationale si costul competitiv. "Dl Mayer a adaugat:" În scazut costurile de întretinere de asemenea, sa joace un rol important în succesul nostru in Europa de Est. Tarom va beneficia de mari comune între 42 si ATR 72 ATR pentru reducerea acestor costuri. "

WINDOWS 7MICROSOFT WINDOWS 7

MICROSOFT: WINDOWS 7 !

Microsoft se pregateste de introducere pe piata a Windows 7, noul sistem de operare PC, care va înlocui actuala versiune, Vista. Un prim proiect a fost distribuit catre dezvoltatorii de la începutul anului 2009. Marti 5 mai, a doua versiune poate fi descarcat gratuit de pe site-ul Web Microsoft, o modalitate prin care grupul american de testare a satisfactie a publicului. Data de vânzare a versiunii finale înca nu a oprit, dar se bazeaza pe profesionisti la sfârsitul anului 2009. Pentru prima global de software de editor, fondat în 1975 de catre Bill Gates si Paul Allen, provocarea este considerabil. Sistemul de operare ( "sistem de operare, OS), care permite software-ului pentru a rula aplicatii (prelucrare de text, etc.) Pe un computer este sa-pilot produs. Oricine, cu gama de MS-DOS, în anii 1980 si Windows de la mijlocul anilor 1990, sa asigurat meteroric nastere si un virtual monopol la nivel global.

Microsoft a diversificat în ultimii cincisprezece ani, odata cu lansarea din suita Office, software-ul de profesionisti (SQL Server), jocuri video (Xbox 360) si a serviciilor online (MSN portal). Dar Windows vânzari reprezinta înca un sfert din cifra de afaceri si, în special, de jumatate din grupul de profit.

Cu Windows 7, acesta este de a uita de esecul relativ Vista, lansat la începutul anului 2007. Acest sistem de operare a fost trebuia sa se adreseze de vulnerabilitati de securitate din Windows XP. Dar sa versiune, Vista sa dovedit a fi foarte greu în resurse (începând de PC-uri prea lung baterie descarcarea prea repede.

Mai târziu, a publicului larg, Microsoft a limitat pagubele. "Clientii nostri sunt preocupati în legatura cu problemele de compatibilitate al acestora cu alte sisteme de operare sau aplicatii utilaje, Windows asigure", a spus Daniel Trachino, director de divizie în rândul publicului larg Acer Franta.

Microsoft a mai suferit în 2008, succesul mini-PC, aceste computere ieftine folosite în principal pentru a se conecta la Internet. Vista este prea grea si prea costisitoare pentru aceste masini, acestea au fost vândute cu sistem de operare "liber", si aproape gratuit Linux.

Pentru a evita sa fie excluse de la aceasta piata, Microsoft a trebuit sa prezinte o versiune de Windows XP adaptate. Astazi, acesta a fost prins. "Mini-PC-ul ruleaza pe Linux cântareste mai putin de 15% din vânzari."

FMI Kosovo

FMI a declarat vineri le-a acceptat Kosovo ca un nou membru

Consiliul executiv al Fondului Monetar International a ratificat astazi un vot de catre Consiliul de administratie al FMI pentru a oferi statutul de FMI Republicii Kosovo ", FMI a anuntat într-o declaratie publicata pe site-ul sau oficial .

"Republica Kosovo nu va deveni membru al FMI în momentul în care reprezentantul autorizat va semna articolele din Acordul de la FMI din Washington DC," a spus declaratia.

Kosovo a aplicat pentru aderarea la FMI si Banca Mondiala, în iulie 2008.

Cu sprijinul din Statele Unite si unele state membre ale Uniunii Europene (UE), Kosovo a declarat unilateral independenta fata de Serbia la 17 februarie 2008, dar aceasta nu a fost recunoscut pâna la acum printr-o majoritate covârsitoare de tari din lume.

Tari precum Serbia, Rusia, Spania, Cipru, Grecia,

România si Slovacia se opune independentei provinciei Kosovo.

 

Google Publicitate pentru Chrome :

Google a lansat cu mare fanfara, în septembrie 2009, Chrome, browser-ul Google de lupta pentru a deveni fata de Microsoft Internet Explorer sau Firefox. În aprilie, barometru de la motoarele de Internet remarca faptul ca, daca "a Chrome aproape sa dublat din luna noiembrie, acesta ramâne sub 2%. În Europa, site-uri Web magazin, în medie, 1,7% din vizitele Chrome în aprilie 2009. "

Gripa A H1N1 ! Alerta ! > gripa A H1N1  H1N1

in caz de urgenta sau in caz de catastrofe NEO13 STIRI > in caz de urgenta sau in caz de catastrofe !? >

www.neo13.ro  : Stiri din Romania si strainatate stirile online news NEO13!

Stirile