DACIA DUSTER

Masini DACIA DUSTER

> VEDETE > HAIOASE > FILME > SPORT > ATV > STIRI > VACANTA > MUZICA > JOCURI  > FETE > BARBATI > IMOBILIARE > CAZARE > MAGAZIN ONLINE > HAINE MODA > CAINI > SANATATE

> NEO13.RO > MASINI > DACIA > DUSTER

Poze cu Masini NEO13 video stiriPoze video cu masini DACIADACIADACIA DUSTER

Poze cu masini DACIA DUSTER
Video cu DACIA DUSTER

DACIA DUSTER

DACIA DUSTER

 

 

DACIA DUSTER ROBUST SI SPORTIV :

DACIA Duster, primul concept car al marcii Dacia, este un crossover ingenios. Vazut din partea soferului, Duster este un coupé sportiv. Vazut din partea pasagerului, Duster este un MPV (Multi Purpose Vehicle) având doua usi cu deschidere în sensuri contrare.

Cu silueta sa înalta (1,49 m), ampatamentul generos (2,80 m) si dimensiunile compacte (4,25 m lungime, 1,64 m latime), Duster se prezinta ca un crossover robust si sportiv. Lungimea consolelor este redusa (65 cm în fata si 80 cm în spate).

Din fata, se remarca impresia de putere degajata de bara de protectie mare, strapunsa de doua prize de aer orizontale. De cele doua parti ale calandrului, tipic Dacia, blocurile optice se prelungesc pe aripile fata într-o linie luminoasa care se subtiaza pâna la portiere.

Din profil, pasajele rotilor, bine marcate si flancurile înalte ale portierelor confirma impresia de vehicul «bine asezat» pe cele patru roti. Identitatea grafica a lui Duster este accentuata de culoarea gri cu reflexii a caroseriei, de marea suprafata vitrata si de absenta montantului central. În spate, marca Dacia este imprimata în metal, asemenea unui sigiliu de robustete si autenticitate al vehiculului.

Duster are o lungime de 4,25 m, adica tot atât cât Logan faza 1. Astfel, vehiculul îsi va gasi usor locul de parcare în jungla urbana. Jantele de aluminiu de 21’’ cu 5 raze si duzele de esapament de forma trapezoidala din aluminiu sunt tot atâtea elemente care denota caracterul sportiv al acestui concept car.

O atentie speciala a fost acordata performantelor aerodinamice ale lui Duster (coeficientul Cx este de 0.30). Fluiditatea liniilor laterale permite aerului sa alunece pe flancurile vehiculului. Pe pavilion, blocurile optice în forma de eleron dirijeaza fluxul de aer spre spatele vehiculului. Toate acestea contribuie direct la reducerea consumului, ceea ce face din Duster un crossover prietenos fata de mediul înconjurator. Motorul 1.5 dCi 105 (77 kW) echipat cu un filtru de particule ofera prestatii dinamice reale în conditiile unor emisii de numai 139g de CO2 / km si ale unui consum limitat la 5.3l/100 km.

UN CROSSOVER « DACIA »

Duster este un crossover futurist care permite Dacia sa ilustreze valorile sale de marca, bazate pe simplitate, robustete si autenticitate, pe un teritoriu unde nu ne-am fi asteptat. În habitaclu regasim toata ingeniozitatea si generozitatea Dacia.

Interiorul Duster degaja o senzatie agreabila datorita combinatiei a doua culori dominante, ciocolatiu si albastru. Structura integral vitrata a pavilionului permite luminii sa patrunda cu generozitate în habitaclu. Scaunele fata au un profil foarte subtire iar forma lor ofera ocupantilor confort si o sustinere optima. Scaunul soferului este sustinut de o structura care se prelungeste pâna la consola centrala. Monobloc si sculptural, acest ansamblu aminteste sportivitatea liniilor exterioare.

Plansa de bord se prezinta sub linii fluide si expresive. Conceptia sa combina simplitate si habitabilitate.

Airbag-ul sofer este plasat în structura inferioara a volanului, lasând loc, în partea centrala, unui ecran cu instrumentatie electronica. Astfel este eliberat un spatiu vast de depozitare în plansa de bord. De partea pasagerului, linia plansei de bord ofera o garda la genunchi record de 280 mm si posibilitatea de a sta asezat foarte confortabil. Plansa de bord include si un torpedo cu capacitatea de 20 litri. Spatii de depozitare suplimentare, cu capacitatea de 8 litri, se afla dispuse în portiere. O alta cutie este disimulata în spatarul scaunului dreapta spate. Usor accesibila, aceasta culiseaza din portbagaj. Acesta din urma ofera un volum de încarcare de 470 dm3, valoare remarcabila tinând cont de dimensiunile compacte ale lui Duster.

Duster este un concept car ce ofera flexibilitate si modularitate. Nu este nevoie decât de câteva secunde pentru a trece de la o configuratie «4 locuri, mod de utilizare cotidian» la o configuratie « 2 locuri, mod sportiv ». Cu ajutorul unui simplu buton, scaunul pasagerului culiseaza pe sine ascunse în planseu, alunecând sub scaunul soferului. Cele doua scaune se transforma într-unul singur, degajând un volum de încarcare de 2 m3 ce permite îmbarcarea unei biciclete. Aceasta se fixeaza cu usurinta datorita unor sisteme de ancorare aflate sub bancheta spate si în planseu.

SURSA :

 http://www.dacia.ro/#/despre-noi/noutati/martie-2009/dacia-duster-detalii.html

Dimensiuni DACIA DUSTER :

Lungime (mm) 4 250

Latime (mm) 1 640

Înaltime (mm) 1 495

Latime cu usile deschise (mm) 4 285

Ampatament (mm) 2 804

Ecartament fata (mm) 1 637

Ecartament spate (mm) 1 640

Greutate gol (kg) 1 300

Portbagaj (dm3) 470

Date tehnice

Motorizare dCi 105

Putere CP (kW) 105 (77)

Cuplu maxim (Nm) 240 la 2 000 rot./min

Acceleratie de la 0 la 100 km/h 9,6 secunde

Emisii de CO2,

Consum în ciclu normalizat 139 g/km, 5.3 l/100 km

Transmisie Cutie de viteze manuala

cu 6 trepte

Anvelope 245/35 ZR21

Jante Diametru 21"

Parteneri

ProtoStyle Carosier

Michelin Anvelope

Alte rubrici in lucru...

www.neo13.ro  : Poze cu masini tuning imagini concept cars bmw modificate accesorii faruri stopuri jante tobe filtr auto bmw m6...BMW poze video cu M3 M6 X5 X6

Dacia Logan poze imagini

Dacia poze imagini